Kerstcadeautjes inpakken: 3 maal zero-waste

De kerstperiode blijft een magische periode. Ook in dit bijzonder jaar zal je waarschijnlijk met veel liefde cadeautjes kopen voor je naasten. Elk jaar merken we echter hetzelfde verhaal: de afvalproductie neemt met kerst tot 20% toe. Vooral verpakkingspapier schittert heel kortstondig. Hoe verpak je jouw (lokale en duurzame) pakjes op een andere manier? We testen 3 manieren van zero waste wrapping.
 

1. Furoshiki

Deze Japanse manier van inpakken is prachtig in zijn eenvoud. Het excuus van geen papier in huis te hebben, kan je niet meer gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een mooie linnen of katoenen stof. Kies voor een theedoek, een keukenhanddoek of een mooie grote serviette (zonder vlekken wel te verstaan). Tips voor de afmeting: 18 op 18 cm voor een boek of een doos pralines, 27 op 27 cm voor een fles wijn en 45 op 45 cm voor een groter object.

Hoe eraan beginnen?

  • Leg de doek open op tafel, en plaats je cadeau in het midden.
  • Vouw twee van de tegenovergestelde kanten op elkaar, de ene op de andere.
  • Maak een mooie dubbele knoop met de twee resterende hoeken.
  • Met een mooie bloem of takje uit de tuin is je cadeau helemaal af.
  • Mooie doek gebruikt? Doe deze meteen ook cadeau!


 

2. Oud papier

Zwart-wit of net vol kleur? Kranten en magazines zijn het perfecte inpakpapier. Vooral als je creatief uit de hoek wilt komen met krantenkoppen of afbeeldingen die van toepassing zijn voor de ontvanger van het pakje. Laat hem of haar tussen de lijntjes lezen! Ook een wegenkaart is hier perfect voor. Mest je handschoenenkastje misschien hier voor uit, want zeg nu zelf, waarvoor gebruik je deze kaarten nu nog?


 

3. Het bulkzakje

Het simpelste en snelste van al onze verpakkingsvrije oplossingen. Als volleerde zero-waster heb je zo’n zakje natuurlijk al in jouw kast liggen (misschien zelfs eentje van Boeren & Buren?). Hang er een kaartje aan met een wasknijper en nog wat versiering die je in huis vindt en voilà, een originele en duurzaam alternatief! Het grote voordeel is dat dit zakje dan ook kan gebruikt worden door de persoon aan wie je jouw pakje schenkt. Zo help je hem of haar op weg naar een duurzamere levensstijl!

Heb je zelf nog tips? Laat het ons zeker weten in de comments!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

  1. Goed idee dat navolging verdient. Vlees? Nou nee. Hier wordt niet gemoord.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *