Waarom een massale mobilisatie nodig is om klimaatopwarming te beperken

De petitie die de Belgen ertoe aanzet om het collectieve en politieke bewustzijn tegen de opwarming van de aarde te verhogen, heeft al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld. Boeren & Buren sluit zich aan bij hun oproep aan de volgende regering om concrete maatregelen te nemen voor het klimaat en de toekomst van alle burgers in België.

Een petitie voor een sterker klimaatbeleid

De petitie roept toekomstige regeringen op om betekenisvolle maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. De doelstelling is om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn in België. Deze politieke uitdaging wordt gewaarborgd door de implementatie van een klimaatwet, een sociaal en rechtvaardig investeringsplan voor ecologische transitie en een onafhankelijke klimaatraad van experten.

Met meer dan 100.000 verzamelde handtekeningen is het “de grootste coalitie ooit gevormd in België”. Deze mobilisatie zal een sterk signaal afgeven aan politici. Het is noodzakelijk om politieke maatregelen te nemen, omdat deze van invloed kunnen zijn op onze manier van leven. “Dit zal leiden tot duurzamere economische activiteit, meer banen, een betere luchtkwaliteit en een betere gezondheid voor ons allemaal.”

80% van de Belgen beschouwt klimaatverandering als een probleem dat dringend moet worden aangepakt.

Het is daarom essentieel om onze persoonlijke gewoonten te veranderen ten gunste van het milieu. In de eerste plaats gaat het om een andere manier van consumeren. Boeren & Buren biedt een effectieve oplossing voor verantwoord consumeren.

Beter eten en boeren ondersteunen

Dat is wat wij voorstellen op de Buurderij, waarbij sociale banden worden gecreëerd en het digitale ten dienste wordt gesteld van onze lokale Boeren. Een eenvoudige online bestelling kan je dichter bij je eten en je buurt brengen. Op deze manier weten we waar onze producten vandaan komen en ontmoeten we de producenten achter ons voedsel.

Dit systeem maakt het mogelijk om verbinding te maken met de lokale landbouw, om je klimaatvoetafdruk te verkleinen, maar ook om beter te eten. Daarom ondertekent Boeren & Buren de petitie. De korte keten is geen magische oplossing; ze is de eerste fase van een nieuw begin in het licht van de waanzin van het huidige voedselsysteem.

Teken je de petitie?

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *