Wanneer mama’s een app ontwikkelen

Met de Kerstvakantie die voor de deur staat wordt het weer puzzelen in de agenda’s voor jonge ouders: gaat de balletles door, vertrekken de kinderen op kamp, kunnen ze terecht bij de grootouders enz.  

Het permanente puzzelen met al die activiteiten inspireerde jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts om PARC in het leven te roepen. Short for Parent Community, geïnspireerd door nieuwe economische modellen die er ontstaan zoals de deeleconomie.

Ze kennen elkaar van toen ze dertien waren en nog in de bomen hingen. Toen ze zeventien werden hadden ze wilde dromen over wat het leven zou brengen. Toen ze negentien waren, woonden ze allebei in andere landen. En op hun 35 vonden ze elkaar terug, met elk een kind.

“Om tijdens de vakantie leuke opvang te regelen voor mijn dochter, zat ik uren achter de computer en aan de telefoon”, zegt Sabine Minutillo. “De agenda van één dochter bezorgde me naast mijn gewone job nog een extra dagtaak. Zo groeide het idee om een toegankelijk, eenvoudig sociaal netwerk te creëren voor jonge ouders. Een sociaal netwerk dat volledig gebouwd is rond hun kinderen en diens vriendjes.”

Want het is vandaag de dag stressvol geworden voor jonge ouders vinden Ellen en Sabine. “We denken dat de maatschappij erg veranderd is en dat het inderdaad moeilijker is als ouder. Kinderen spelen immers niet meer gezellig met elkaar op straat of in de wijk, er is minder sociale controle, gezinnen zijn nu ook vaak tweeverdieners dus er is minder tijd en meer georganiseer nodig! Al merken we dat ouders zich meer en meer terug groeperen om zo gezamenlijke kleine gemeenschappen te vormen waarbinnen ze samen voor de kinderen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld veel cohousingprojecten die ontstaan overal ter lande!”

Met de app kunnen ouders andere ouders uitnodigen in hun sociaal netwerk, ze kunnen activiteiten en agenda’s delen (met links, locaties en andere praktische info) er inchecken, kinderen uitnodigen op verjaardagsfeestjes, op playdates,… Om praktische problemen op te lossen, kunnen ze bijvoorbeeld via de chatfunctie ook onderling afspraken maken om te carpoolen of om elkaars kinderen voor of na activiteiten even op te vangen. De PARC-app synchroniseert ook vlot met andere online agenda’s. Je kiest volledig zelf welke ouders de planning zien. Zo weten ouders wanneer kinderen samen kunnen spelen. Meer nog: je kan ook zelf publieke of privé activiteiten aanmaken. Privacy en veiligheid vinden de twee jonge mama’s heel belangrijk en daarom kan je niet zomaar alles zien wat de kinderen doen of laten.

“De app is ideaal voor wie kinderen heeft tussen de drie en twaalf jaar. Jongens en meisjes in deze leeftijdscategorie hebben zelf een sociaal leven. Ze zijn interactief en beginnen hobby’s te krijgen, maar regelen hun contacten niet zelf. Dat is aan de ouders”, zegt Sabine. Dat is heel wat puzzelwerk, maar met de app kan je het simpeler aanpakken”, klinkt het. “Het is onze ambitie om de eindeloze mail- of Whatsapp-conversaties overbodig te maken. En om het stressniveau van jonge ouders gevoelig te doen zakken.”

Vandaag telt de app al 1.500 gebruikers en meer dan 16.000 activiteiten over heel Vlaanderen en Nederland. PARC is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *