Zondag wordt de lekkerste vaderdag!

Zondag doen we de papa’s alle eer aan. Een dikke merci voor hun ongelooflijke geduld, uren speelplezier, taxi dienst naar alle mogelijke naschoolse activiteiten, luisterend oor, warme troost-armen, uitstapjes naar het park, voorleesmomenten bij het slapengaan en ga zo maar door.

Ook dit jaar is de volledige lagere school aan het knutselen gegaan. Een kader voor een mooie foto van kindlief, een papierpers uit klei, een zelfgemaakte fruitmand, …  Ieder jaar opnieuw verrassen de juffen met hun creativiteit, poëzie en spitsvondigheid. Ieder jaar opnieuw glunderen de papa’s met deze unieke creaties.

Maar geen geslaagde vaderdag zonder top ontbijt! En zo’n ontbijt verdient ook zijn zelfgebakken koekje, niet?

Liefdevolle aalbes-koekjes

Wat heb je nodig ?

Voor 15 koekjes

  • 65 gram boter
  • 55 gram kristalsuiker
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 2 el melk
  • extra bloem
  • 150 gram aalbessen
  • 1 soeplepel pectinesuiker

Werkwijze

Meng de boter en de kristalsuiker tot een luchtig geheel. Voeg er de bloem aan toe en meng verder. Maak het deeg soepel door koffielepel per koffielepel melk toe te voegen. Het wordt een redelijk soepele en plakkerige deeg, dus gebruik hierna voldoende bloem bij de verdere verwerking.

Kneed het geheel nog 2 minuten verder met de hand op een bebloemd werkoppervlak. Maak 2 bolletjes, plaats ze op een bakplaat met bakpapier en duw die zachtjes plat tot een dikte van ongeveer 0,5 à 1 cm.

Bak het deeg in een oven à 180°C gedurende 20 minuten en laat het dan 5 minuten afkoelen. Eens de plaat wat is afgekoeld, snij je de grote koek in kleinere vierkantjes of eventueel rondjes. Laat de koekjes nu volledig  afkoelen.

Maak intussen een simpele confituur van aalbessen. Haal de besjes van de takjes en doe ze in een kookpot. Voeg er 1 soeplepel pectinesuiker aan toe en laat het geheel zo’n 10 minuten koken. Indien gewenst, kan je de confituur nog eventjes mixen. Laat het geheel afkoelen.

Afwerking

Neem nu een koekje en doe er 1 theelepel confituur op en leg er opnieuw een koekje op.

Voila, klaar. Met mooie hartenprikkers zal papa ongetwijfeld super verrast zijn!

 

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

evelyne

Evelyne is een foodie in hart en nieren met een passie voor eerlijk en lokaal, voor ambacht en homemade. Zij ontwikkelt recepten voor mensen met voedingsintoleranties en allergieën.Je kan haar recepten volgen op haar Facebook en Instagram account; @foodandme.be. Ben je eerder fan van haar professioneel werk als communicatie specialist of fotograaf, dan volg je haar op haar website www.foodandme.be of haar Linkedin pagina. http://www.foodandme.be

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *