Onze vier favoriete biertjes van’t moment!

Internationale dag van het bier

3 augustus is de internationale dag van het bier! Putje zomer is een verfrissend pintje meer dan welkom. En waarom niet eens kiezen voor lokaal bier van een micro-brouwerij? Wij zetten er vier voor jullie op een rij! Proost!

Biologisch bier van Warmenbol

Dat een bier het label “biologisch” draagt, geeft aan dat alle er in verwerkte ingrediënten op een biologische wijze werden geteeld en ook officieel gecertificeerd werden. Bij bier gaat het in feite om alle producten behalve de biergist die geen biologisch label heeft (dat die gist niet genetisch gemanipuleerd werd, is wel gecertificeerd) en ook het water, omdat water nu eenmaal niet geteeld wordt. Voor de productie van bier wordt gewoonlijk leidingwater gebruikt. Warmenbol gebruikt ook geen additieven waardoor ze een zuiver product kunnen presenteren.

Sinds voorjaar 2014 is Paul Warmenbol begonnen met bierbrouwen als hobbybrouwer. Als architect was hij onder meer in contact gekomen met De Struise Brouwers in Oostvleteren. Zijn avontuur als brouwer begon pas echt in 2009 door een opdracht aan te nemen voor de oude brouwerij Feys-Callewaert in Beveren aan de Ijzer, die al van in de zestiger jaren geen bierproductie meer had. En geïntrigeerd door het brouwproces dan maar zelf is gaan brouwen.

Onze favorietLiza: een pittige bio-honingtripel van 9,0 % ALC van gerstemout, haver en mais en enkele krachtige kruiden die samen met de twee hoppen aan deze blonde tripel een korte bitterheid geven die overgaat in een nasmaak van honing.

Brouwerij Lambrecht – Van Hamme

Een vijftal jaar geleden maakte Nuyttens Joachim voor de eerste keer een biertje in zijn toenmalige keuken. Het was een brouwsel van 20 liter die voor een eerste keer brouwen, zonder enige ervaring ( lang leve het internet ) zeker niet slecht was. De keuken mocht hij van z’n vrouw wel geen tweede maal gebruiken. Hij volgde dan maar een cursus artisanaal bier brouwen bij Syntra West. In Februari 2016 huurde hij vervolgens een pand net naast de deur waar er sinds 23 augustus 2016 een vergunde brouwerij in zit. Hier brouwt hij zelf.

Onze favoriet: de blonde hoppelaar: Bier van hoge gisting met nagisting op fles. Gebrouwen op traditionele wijze. Hoppelaar heeft een aangenaam hopkarakter die niet snel verveelt.

De Meester Brouwer

De Meester-Brouwer is het bedrijfje achter het streekbier ‘Cuvée Verhaeren’, gebrouwen ter ere van ‘Verhaeren 2016’, een feestjaar ter ere van de wereldvermaarde dichter Emile Verhaeren uit Sint-Amands. Frederik Jurriens maakte een recept voor het bier. Hij bestudeerde hoe honderd jaar geleden in de regio Klein-Brabant werd gebrouwen. Toen het feestjaar naar zijn einde liep, besloot Liesbeth De Keersmaecker om De Meester-Brouwer op te richten om de Cuvée Verhaeren verder te laten leven.

Onze favoriet: Cuvée Verhaeren: een koppig, maar heel lekker biertje, anders dan klassieke bieren!

 

Bieren van Begeerte

Koen Fierens begon zijn experimenten als thuisbrouwer in de Antwerpse binnenstad in 2001. Vijf jaar later werd de thuisbrouwerij verder uitgebreid en verhuisd naar Berchem.

Koen gebruikt uitsluitend Belgische hop en sinds 2015 werken ze met hopsoorten die ze zelf kweken op hun Lints hopveld. Als kleinschalige microbrouwers dragen ze lokale kwaliteit hoog in het vaandel en dat doen ze al 15 jaar lang op dezelfde manier: geduldig brouwen met de beste ingrediënten, afgewerkt tot in de puntjes.

Onze favoriet: Kamil: Geelbond bier van 6,5° met een zachte toets van tarwe, de ideale dorstlesser met smaak.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *