Tomaten kopen in de winter? Wij weten wel beter. Om echter te blijven genieten van dit zoete zomerfruit, pennen we enkele makkelijke instructies neer voor je eigen gedroogde tomaten. Heb je er ook al zin in?
Ingrediënten voor een bokaal
– 2 tomaten die rijk zijn aan vruchtvlees
– 2 tenen knoflook
– olijfolie
– zout en peper
– aromatische kruiden naar keuze
Verwarm de oven voor op 120° en snijd vervolgens de tomaten in de lengte door.
Snijd ze in 8 plakjes, waarvan je de kleine zaadjes en de steeltjes verwijdert.
Schik de tomaten op de bakplaat in de oven.
Voeg de in kleine stukjes gesneden knoflookteentjes, zout en peper toe en vervolgens de aromatische kruiden. Voeg de olijfolie toe.
Nu zijn ze klaar om helemaal verguld te worden! Zet ze ongeveer 2 uur in de oven. Wanneer de oven stopt met tikken, haal je je mooie gedroogde tomaten eruit en maak je je potje klaar.
Plaats de tomaten in de bokaal, met de stukjes knoflook en de kruiden waarmee ze in de oven zijn geweest. Bestrijk met olijfolie.
Klaar! Sluit de bokaal en bewaar jouw tomaten in de koelkast. Je kan ze enkele weken als aperitief eten of gebruiken om salades en vleeswaren te garneren. Gooi de olie niet weg! Het is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten.
Comments