Reis naar de boer: kampeer lokaal deze zomer

Zin in een lokaal avontuur deze zomer? Kampeer eens bij een boer. We spraken met Peter van het gloednieuwe initiatief Reis naar de boer en ontdekten dat onze beide projecten veel raakpunten hebben. 

 

Wat is Reis naar de boer?

“Met Reis naar de boer willen we boeren helpen hun eigen kampeerplaatsen uit te baten op het eigen erf. We willen boeren ondersteunen met een bijkomende inkomstenbron en burgers dichter bij boeren brengen. Wij bieden onze expertise aan de lokale boeren en helpen hen met administratie, wetgeving en de inrichting van hun eigen coronaproof kampeerlocatie zodat jij er in alle rust kan kamperen.”
 

Hoe kwamen jullie op dit idee?

“We zijn hiermee gestart omdat we zelf zot zijn van kamperen en fier zijn op onze regio. Al fietsend zagen we bijzonder mooie boerderijen en weides. We vroegen ons af waarom we altijd naar Frankrijk of Nederland trokken. In Vlaanderen is zoveel moois te ontdekken en te beleven. Om het voor boeren mogelijk te maken om eigen kleine kampeerlocaties is er wel wat werk te verzetten.
In juni 2020 werd Reis naar de boer een feit. Na onze lancering namen al enkele boeren met ons contact. Zo konden we al enkele locaties opstarten. Voor de zomer van 2022 stelden al verschillende boeren zich kandidaat. Het wordt belangrijk hen te tonen dat kamperen in Vlaanderen kan, en dat het voor boeren echt een meerwaarde biedt.”
 

Ga op avontuur naar de boerenbuiten met Reis naar de boer

 

Hoe werkt het precies?

“Zonder kampeerders geen kampeerweide. Met Reis naar de boer vonden we al heel wat pitoreske plekjes en kwamen we in contact met heel veel toffe mensen. We verlangen dus al heel erg naar het komende kampeerseizoen. Hopelijk zien we zo veel mogelijk mensen op één van de Reis naar de boer-locaties. Kamperen op het ritme van de boer is een ervaring op zich.”
 

Hoe kunnen mensen jullie helpen?

“We ervaren ook dat het nodig is dat de boeren ondersteund worden bij de inrichting van hun kampeerweide. We zijn een crowdfunding gestart om die ondersteuning te professionaliseren. We willen verder werken aan een online boekingsysteem dat het makkelijk maakt om je kampeeravontuur vast te leggen, ook als je verschillende locaties wil bezoeken. We gaan elke locatie herkenbaar maken met bewegwijzering, afgebakende kampeerplaatsen en een infokiosk zodat elke reisnaardeboer-locatie meteen in het oog springt.

We zorgen er ook voor dat elke boer en boerin een gids in handen krijgt, die we met hen stap voor stap doorlopen. Door onze campagne te funden maak je met ons de Vlaamse boerenbuiten tot een topkampeerbestemming. Zo ontwikkel je samen met ons een extra inkomstenbron voor boeren en breng je boeren en burgers met elkaar in contact.”

De crowfunding steunen kan via deze link
Op de website kan je kampeerplaatsen boeken.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *