De Korte Keten in Beweging: een samenwerking met Moving Lives t.v.v. Rikolto

Van 15 tot 23 mei vindt in heel Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats: een week waarbij je kan deelnemen aan tal van activiteiten die verband houden met de Korte Keten. Ook veel Buurderijen plannen prachtige fiets-en wandeltochten langs de Producenten uit ons netwerk. Deze kaderen in de grote ‘beweegcampagne’ van Boeren & Buren in mei. 
 

Bewegen voor goed eten

Samen hopen we in totaal 28.000 km te stappen, fietsen, skeeleren, … En €28.000 in te zamelen ten voordele van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden. Die 28.000 is een verwijzing naar de gemiddelde 28 km die een product aflegt van Producent tot Buurderij.

Met deze uitdaging vragen we aandacht voor het belang van goed eten en de rol die de korte keten-producent hierin speelt. Om deelname te stimuleren verloot Boeren & Buren ook 28 waardebonnen t.w.v. 28 euro. Schrijf je nu al in en kom in mei in beweging.

De Korte Keten in Beweging

De Buurderij van Tervuren organiseerde al een Buurderij-fietstocht, een groot succes!

 

Hoe het werkt

We werken samen met het fondsenwervingsplatform van Moving Lives. Rechts op de pagina kan je ervoor kiezen om mee te doen. Je vult je gegevens in en kiest een team (Buurderij) waarbij je wil aansluiten. Ook als je geen Buurderij hebt kan je deelnemen!

Vervolgens wordt gevraagd om je Strava account te koppelen of eentje aan te maken. Elke activiteit wordt dan van Strava rechtstreeks gesynchroniseerd naar het platform zodat jij je vooruitgang makkelijk kan bijhouden. Tot slot kan je nog een eigen eerste bijdrage toevoegen – indien gewenst – en een persoonlijke boodschap of motivatie schrijven.

Eens je geregistreerd bent beschik je over een eigen profiel waarop je je vooruitgang ziet, samen met het behaalde en het gewenste bedrag. Daarnaast kan je ook persoonlijke berichtjes ontvangen, je pagina delen op social media en andere sportievelingen steunen met een zelf gekozen bedrag! 

Goed eten is een recht

 
Het was geen moeilijke keuze om een goed doel te verbinden aan de beweegcampagne. Rikolto heeft op dit moment een campagne lopen onder de noemer ‘goed eten is een recht’. Onze 2 missies sluiten perfect bij elkaar aan. Lokaal bewegen voor globale verandering.

Goed eten is nog te vaak een VOORrecht.” vertelt Bert Wallyn van Rikolto ons. “Je kiest niet waar of met welke kansen je geboren bent. Mensen die ergens anders in de wereld geboren worden krijgen vaak niet dezelfde kansen als wij, zij kunnen ook niet altijd kiezen wat er op hun bord ligt”,

Enkele weken geleden was Bert op essentiële missie naar Tanzania: “Jongeren op internaat krijgen daar elke dag eigenlijk een heel eentonig menu, een soort maïspapje. 2 maal per maand stonden er groenten op het menu en 1x per maand fruit. Ik moet er geen tekening bij maken dat een gevarieerd dieet heel belangrijk is voor je gezondheid. Daar ijveren wij ook voor, goed eten met respect voor het milieu.”


 

Zin gekregen om te bewegen voor goed eten? Schrijf je in of steun!
Alle info: korteketeninbeweging.be

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

  1. Wel laat dat ik mag reageren over de voorbije week samenvallen met mijn verjaardag!

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *