Mis je de vitaliteit van zomergroenten? Wortelen, selder en spruitgroentjes zorgen voor een heerlijke natuurlijke booster! Vandaag gebruiken we geen warmte voor het maken van deze soep, benieuwd?
Nodig voor 4 grote soep-eters:
- 5 wortels
- 3 stengels selderij
- 1 kop gekiemde zaden (zonnebloem, alfalfa, linzen…)
- ½ glas water
- 1 cm vers geraspte kurkuma
- Versgemalen peper
- Sap van ½ biologische citroen
- 4 el. olie van eerste persing (zonnebloem, olijf, koolzaad)
- 2 tot 3 eetlepels tamari of sojasaus
Schil & mix
Maak de wortelen en selderstengels schoon. Snijd de wortelen in plakjes en de selder in stukjes van 2 cm. Meng in de blender de gesneden groenten met de groentenkiemen en voeg een half glas water toe. Voeg wat citroensap, geraspte kurkuma, olie en de tamari of sojasaus toe. Breng op smaak met peper. Mix en klaar!
Dresseer & geniet
Snijd de wortel en de selderijstengel met een mandoline in plakjes of rasp ze fijn. Zodra de soep over de borden is verdeeld, bestrooi je ze met de rauwe groenten en breng je ze op smaak met een scheutje olie en gekiemde zaden. Serveer op kamertemperatuur.
Laat het smaken! Psst, ontdek de kracht van wintergroenten.
Comments