Recht uit mijn kindertijd
Pasen is voor mij zo’n nostalgisch moment! Het doet me steeds weer wegdromen naar vroeger toen ik nog, ongegeneerd, op Paaszondag lekker lui in de zetel kon blijven liggen. Toen de geur van chocomelk me deed honger krijgen en ik telkens weer nieuwsgierig uitkeek naar wat er op tafel verscheen. Was het deze keer een dikke snede brood met chocopasta? Een carré confituurke? Een chocoladebroodje? Of wentelteefjes?
Brood sneden we toen nog zelf en ik koos steevast voor een dikke getoaste boterham. Want zo heerlijk krokant langs buiten en lekker mals aan de binnenkant, mmm. Geef toe. Moeilijk te weerstaan, toch ?
Voor Pasen dit jaar, ga ik ook mijn gezinnetje verwennen met wentelteefjes rijk aan nostalgie en boordevol smaak. En aangezien we brunchen, tover ik meteen een hartige versie op tafel.
Hartige wentelteefjes
Wat heb je nodig ?
Voor 4 personen
- 8 dikke sneden kramiek
- 75 à100 ml melk (afhankelijk van de dikte van je snede brood)
- 1 à 2 eieren (afhankelijk van de dikte van je snede brood)
- 1 koffielepel kaneel
- verse geitenkaas
- krulandijvie
- 1 appel
- verse tijm
- boter
Werkwijze
Snij dikke sneden kramiek en snij die nogmaals doormidden. Meng de melk, de eieren en het kaneel en dompel de sneden brood onder in de mengeling. Doe wat boter in een pan en bak het brood lekker krokant.
Snij de appel in stukjes en bak die krokant in dezelfde pan als de wentelteefjes. Zo krijgen de appelstukjes een lichte en subtiele kaneelsmaak. Voeg er nog wat verse tijm aan toe.
Neem een mooi bord. Het is tenslotte Pasen ☺ en leg er enkele wentelteefjes op (liefst nog lauw-warm). Beleg je wentelteefje met wat krulandijvie, geitenkaas en enkele warme appelstukjes. Bestrooi met nog wat extra tijm en smullen maar.
Comments