Life is wonderpoule: of hoe je je kippen een instagramwaardig huis kan geven.

Jonge Brusseleirs maken komaf met lelijke saaie kippenhokken en willen zo terug een stukje leven en natuur in Brussel Stad brengen.

Iedereen heeft ze wel, die vrienden die alle geluk in de wereld hebben omdat ze een tuin bezitten én ook nog eens in de stad wonen. Alsof die combinatie nog niet genoeg was hebben ze bovendien nog eens kippen en dus verse eitjes! Elk excuus is goed om langs te gaan bij die vrienden wanneer ze toevallig te veel eieren hebben om op te eten.

Maar niet iedereen heet Handige Harry of weet hoe aan kippen te beginnen. Een jonge Brusselse startup vond hier dé oplossing voor en voorzag bovendien in een mooi kippenhok design.

Life is Wonderpoule biedt verschillende leuke kippenhokken aan, afhangend van de grootte van je tuin (S – M – L) en hoeveel kippen je wilt. Ze komen het zelf installeren bij jou thuis en geven je handige tips mee om je nieuw gezinslid te verzorgen. Wij zaten met Hugo Fustier en Martin François aan tafel en vroegen naar hun voorliefde voor kakelende dieren.

Je moet er maar opkomen: een instagram-friendly huis voor je kippen.

De idee ontstond vorig jaar toen ik nog met Martin samenwoonde in Brussel. We woonden in een huis, hartje Brussel, toen op een dag een kip verscheen in onze tuin. We besloten haar te adopteren, werden al snel verliefd – op de kip – en ontdekten alle voordelen van een kip in de stad: elke dag verse eitjes tilden onze maaltijden naar een heel ander niveau, het was ook fantastisch om onze etensresten zo te recycleren en het feit dat we dagelijks aandacht gaven aan ons kippetje bracht ons terug één met de natuur. Het is precies dat gevoel dat we met iedereen willen delen!

Waar vinden jullie de kippen?

De filosofie achter ons project is om met zoveel mensen mogelijk lokale actoren te werken. Voor het design van onze kippenhokken werken we met Brussels design incubator Mad in Situ en een designschool in Luik. Onze kippetjes halen we bij Boerderij Nos Pilifs, evenals een producent uit jullie netwerk en een beschutte werkplaats net buiten Brussel.

Jullie kippenhok is niet zomaar een kippenhok, waar haalden jullie inspiratie voor het ontwerp?

We willen het beeld van een kip veranderen; gedaan met het geitenwollensokken imago! De kip moest een nieuw publiek verleiden en daarom wouden we een sterke grafische identiteit: de geodetische koepel! Het moest ook makkelijk vervoerbaar en in elkaar te steken zijn, aangezien we alle kippenhokken met een bakfiets in Brussel willen vervoeren.

Jullie project werd mede mogelijk gemaakt door de stad Brussel en een crowdfunding actie.

Vorig jaar wonnen we inderdaad een projectaanvraag van Be-Circular, georganiseerd door Brussel Stad. Het stelde ons in staat om 50% van al onze kosten te dekken gedurende één jaar. Om de andere helft te financieren zijn we dan een crowdfunding actie gestart om ons gereedschap te kopen, constructiematerialen voor de eerste kippenhokken te voorzien en onze personeelskosten te dekken enz. Je kan ons nog steeds helpen om terug een stukje leven en natuur in Brussel Stad te brengen, of zegt het je wel wat om zelf zo’n hip kippenhok in je tuin te installeren? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Ook scholen, rusthuizen of bedrijven kunnen een kippenhok aanvragen.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *