Zerowaste: wat met koffiegruis

Voel je je wel eens schuldig omdat je drie tassen koffie nodig hebt vooraleer je de wereld aankan? En blijf je dan over met een hele hoop koffiegruis? Say no more, met de volgende drie tips haal jij alles uit je koffie!

 

Als ontstopper in de gootsteen

Het gruis geeft je leidingen een grondige poetsbeurt. Zorg ervoor dat je goed naspoelt met een liter warm water. Veel beter voor het milieu dan chemische ontstoppers.

Tegen muffe geurtjes in de koelkast

Bewaar het koffiegruis in een thee-eitje of klein kommetje en geef het een plaatsje in de koelkast. Geen muffe geurtjes meer!

Als scrub in de douche

Een tas koffie kan je lichaam zowel van binnen als van buiten verwennen! Bewaar de koffierestjes in een glazen potje, voeg er wat kokosolie en/of etherische olieën bij en voilà! Een luxueuze scrub waarmee je afval en geld uitspaart.

Geïnspireerd? Lees dan zeker ook eens dit blogbericht boordevol huishoudtrucjes met onder andere koffiegruis. Probeerde jij al een van bovenstaande tips uit?

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

 1. Je kan het ook in de (moes)tuin gebruiken om katten weg te houden.

 2. Al gebruikt tegen katten en slakken, omdat je het moet vervangen of aanvullen na een regenbui, spaarde ik die elke dag op, maar dikwijls gaat dit snel schimmelen en dat is dan ook niet goed voor de moestuin. Hoe pak je dat aan? Juist bij zeer vochtig weer moet je er immers veel drogen.
  (drogen in de oven is echt totaal niet milieuvriendelijk, boven de chauffage geurt dit te sterk).

 3. Kristien Montaigne

  Hoi Belinda,
  Het zou ook gebruikt kunnen worden als scrubmiddel voor je hele lichaam, liet ik me vertellen.
  Groetjes Kristien

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *