Neem je tijd voor een lekker rabarber-ontbijt

Wat ben ik blij nu er weer volop rabarber te vinden is. Zo’n uniek smakenpalet van zuur en zoet tegelijk, dat vind je niet zo gauw en net dat maakt rabarber zo onweerstaanbaar lekker. In combinatie met aardbei en chocolade is rabarber ontegensprekelijk een heuse topper die steeds weer blijft smaken en verrassen.

Niet te verwonderen dus dat ik deze morgen een enthousiast gezin aan de ontbijttafel had. Met een spontane ‘oohhhh’ kwam mijn dochter de keuken binnen gewandeld en, ik geef grif toe, dat maakt een mama toch steeds weer blij hé!

Ik hou enorm van rabarber en gebruik het, mede dankzij het korte seizoen, momenteel dan ook heel vaak in de keuken. Gaande van rabarbermoes bij een stuk kip tot een icetea van aardbeithee heerlijk op smaak gebracht met rabarber-stukjes of deze havermout met rabarber en aardbei als ontbijt.

Havermout met rabarber & aardbei

Wat heb je nodig ?

Per portie

  • 50 gram droge havermout
  • 150 ml melk
  • 1 soeplepel honing
  • 1 rabarber stengel
  • 100 gram aardbei
  • gepofte quinoa
  • chocolade
  • 1 soeplepel suiker

Werkwijze

Snij de rabarber in stukjes en doe ze in een kookpot met 1 soeplepel suiker. Roer er even door en laat het een 10-tal minuten rusten. Kook ondertussen de havermout met de melk gaar. Blijf goed roeren zodat de havermout niet teveel aanplakt. Voeg, op het einde, nog 1 soeplepel honing toe.

Haal de havermout van het vuur en laat de pap nog enkele minuten rusten en verder zwellen. Verwarm de kookpot met de rabarber en de suiker op een zacht vuurtje gedurende enkele minuten totdat de suiker gesmolten is en opgenomen door de rabarber. Maar hou de stukjes nog lekker krokant. Ben je een fan van echte moes, dan laat je de rabarber nog zo’n 5 à 10 minuten verder garen.

Snij de aardbei in kwartjes en leg de stukjes in een glazen pot. Vul verder aan met de lauwe havermout en rabarber. Werk af met gepofte quinoa en stukjes chocolade.

Doe je alles in een weckpot, dan heb je meteen ook een lekker ontbijt voor onderweg. Opgelet, jaloerse blikken gegarandeerd!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

evelyne

Evelyne is een foodie in hart en nieren met een passie voor eerlijk en lokaal, voor ambacht en homemade. Zij ontwikkelt recepten voor mensen met voedingsintoleranties en allergieën.Je kan haar recepten volgen op haar Facebook en Instagram account; @foodandme.be. Ben je eerder fan van haar professioneel werk als communicatie specialist of fotograaf, dan volg je haar op haar website www.foodandme.be of haar Linkedin pagina. http://www.foodandme.be

Comments

  1. Deschepper Annie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *