Asperge Rabarber Plaattaart

Klaar voor je eerste picknick?

Ik krijg zoveel energie tegenwoordig! Zalig toch, opstaan en al meteen een stralende zon zien. Die blauwe lucht en de weinig witte wolkjes doen me instant wegdromen naar mijn komende zomervakantie, een leuke wandeling aan zee of een romantische picknick in het park.

En dat is wat ik dit weekend ga doen! Eventjes verdwalen in het mooie groen. Genieten van de vele bloemen en de vlinders. Volledig tot rust komen terwijl het rondom jou gonst van activiteit.

Iedereen geniet mee van de natuur die terug tot leven komt. Van de diertjes die hun eerste stappen zetten in de wereld tot een nieuw en fris groenten-assortiment. Boordevol smaak en vitaminen. Boordevol energie en vezels.

2 maand per jaar kan je genieten van super lekkere asperges. Zo zacht van smaak, ze worden ook niet voor niets het witte goud genoemd. Wist je trouwens dat in asperges het aminozuur asparagine zit? Die stimuleert de nierwerking en heeft daardoor een bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking.  

Genieten is dus de boodschap. Witte, groene of zelfs paarse asperges. Ik lust ze allemaal!

Asperge plaattaart met rabarber

Wat heb je nodig ?

Als hapje

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 asperges
  • 1/2 stengel rabarber
  • Verse kaas
  • Tijm
  • Peper & zout
  • Olie

Werkwijze

Schil de asperges en kook ze 5 minuten beetgaar in gezouten water.

Snij een rechthoek uit je vel bladerdeeg. Van de rest van de bladerdeeg maak je makkelijk aperitief sticks (draai ze op als een spiraal, bestrooi met kruiden of grof zout en besmeer met eigeel voor een mooie glans). Bak die aperitief sticks samen met je plaattaart in de oven. #zerowaste !

Bestrijk je vel bladerdeeg met zo’n 300 gram verse en frisse kaas. Breng op smaak met peper en zout. Plooi de boorden om naar het middag zodat ze een heel klein beetje over je kaas komen te liggen. Snij een stukje rabarber in de lengte in 2. Leg je asperges op de kaas en alterneer met een stukje rauwe rabarber. Werk verder af met verse tijm.

Bak je plaattaart af gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (afhankelijk van je bladerdeeg).

Net voor je opdient kan je de plaattaart nog verder versieren met verse tijm en met olie. Dien de plaattaart warm, lauw of zelfs koud op.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

evelyne

Evelyne is een foodie in hart en nieren met een passie voor eerlijk en lokaal, voor ambacht en homemade. Zij ontwikkelt recepten voor mensen met voedingsintoleranties en allergieën.Je kan haar recepten volgen op haar Facebook en Instagram account; @foodandme.be. Ben je eerder fan van haar professioneel werk als communicatie specialist of fotograaf, dan volg je haar op haar website www.foodandme.be of haar Linkedin pagina. http://www.foodandme.be

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *