Toast met peer en blauwe geitenkaas

Peren, je vindt ze momenteel in overvloed. Da’s maar goed ook, want een peer is best veelzijdig. Ik lust ze graag stevig en fris, lekker knapperig maar toch ook voldoende sappig. Helaas ben ik eigenlijk intolerant aan peer. Mijn lichaam kan de hoeveelheden polyolen niet aan. Maar helaas voor mijn darmen, kan ik niet zonder. Ik vind ze gewoon te lekker!

Dus af en toe at ik er toch eentje, met alle gevolgen van dien. Tot ik vaststelde dat af en toe een mini stukje wel lukte! Happy me! Vandaar dit recept met peer waarbij je per boterham slechts een kwart peer nodig hebt. Op die manier geniet ik toch van mijn favoriete peren en beperk ik  de hoeveelheden polyolen.

Laat het een tip zijn aan de vele mensen met voedingsintoleranties en prikkelbare darm als ik. Geef niet op en zoek verder naar de portie die voor jou wel haalbaar is. Want af en toe een achtste of een kwart peer opeten, sust niet alleen mijn gemoed, het zorgt er ook voor dat ik de unieke samenstelling aan vitaminen, mineralen, vezels, bacteriën, … nog blijf eten. En da’s dan weer ideaal voor je darmflora.

Nog een lekkere getoaste volkoren boterham erbij en ik geniet met volle teugen van mijn lunch!

Lauwe toast met peer en blauwe kaas van geit

Wat heb je nodig ?

Voor 4 boterhammen

  • 1 witloof
  • 1 peer
  • 4 walnoten
  • pijpajuin
  • 4 radijzen
  • koolzaadolie
  • peper

Werkwijze

Spoel de peer, maar schil ze niet. De schil zit namelijk boordevol vezels!

Spoel de witloof en haal de blaadjes uit elkaar, maar laat ze wel geheel. Rooster de walnoten in 5 minuten goudbruin in een pan zonder boter. Eens afgekoeld versnipper je ze tot kleinere stukken. Spoel de radijzen en snij ze in dunne kwartjes.

Haal de blauwe schimmelkaas zo’n uur op voorhand uit de frigo, zo komen de smaken het best tot hun recht. Lekker straf of eerder mild, kies wat jij het liefste hebt. Ik koos voor een bio versie van geit. Snij de kaas in grotere stukken of verbrokkel ze.

Op het laatste snij je je peer. Zo blijft ie nog mooi wit. Ik ben zelf niet zo’n fan van zuur op peer, dus versnij ik die meestal gewoon op het laatste.

Toast je boterham en beleg die met de stukjes peer, witloof, enkele walnootstukjes, radijs en blauwe kaas van geit. 

Werk af met versgemalen peper, dunne stukjes pijpajuin en een vleugje koolzaadolie.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

evelyne

Evelyne is een foodie in hart en nieren met een passie voor eerlijk en lokaal, voor ambacht en homemade. Zij ontwikkelt recepten voor mensen met voedingsintoleranties en allergieën.Je kan haar recepten volgen op haar Facebook en Instagram account; @foodandme.be. Ben je eerder fan van haar professioneel werk als communicatie specialist of fotograaf, dan volg je haar op haar website www.foodandme.be of haar Linkedin pagina. http://www.foodandme.be

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *