Mijn kip, mijn favoriete tuinman.

September, lange dagen, terug naar school, weinig tijd. Doe eens als Amélie en neem een kip als tuinman. Sinds ze namelijk een kip heeft geadopteerd, heeft ze de beste partner in crime voor in de moestuin geworden. Wrm? We sommen het even voor je op:

1. Uitwerpselen tegen de concurrentie
Mrs. Chicken, laat ons u feliciteren. Je kakje is uitzonderlijk. Kippenmest is inderdaad een hoogwaardige ecologische meststof. Rijk aan stikstof-, fosfaat- en ammoniumzouten, is het een eerste keuze en gratis meststof. Let er wel  op dat je niet meer dan één kilogram kippenmest per vierkante meter gebruikt. Voeg het toe aan de compost om te voorkomen dat uw planten een overdosering van meststoffen of dodelijke brandwonden krijgen. Uw bladgroenten (kool, salades), maar ook uw wortelgroenten (aardappelen) of komkommers en courgettes, die dol zijn op stikstof, zullen blij zijn met deze bijdrage, en je zal er gegarandeerd iets voor in ruil krijgen!

2. Kampioen van de slakkenbestrijding
Wat serveren we je, kippendame? Regenwormen of slakken? Weet goede mensen dat de kip ook je bondgenoot is in de slakkenjacht. Het is niet nodig om uw kippen in de moestuin te laten, de beste manier om van de gladde jongens af te komen is door hem te laten eten. Je kippetje geniet graag van een recept voor een fricassee van slakken geoogst in het maanlicht….

3. Expert in territoriale defensie
Laten we het nu over het ei hebben. In het begin zal het cadeautje dat je kip je dagelijks in de keuken aanbiedt, of het nu gekookt, gebakken, geklutst, geklutst is, je hel erg blij maken…. Maar het nut ervan houdt niet op bij uw maag. De verbrijzelde schelp is een uitstekend anti-slugmiddel. Als de insecten je ondanks je nachtelijke jacht nog steeds in de moestuin lastigvallen, neem dan het dodelijke wapen mee: de verbrijzelde eierschaal, een uitstekende barrière tegen buikpotigen. Het hoeft alleen maar rondom de planten te worden geplaatst om ze te beschermen, als een onbegaanbare muur.

4. Zaaier van goede planten

De schelp, ongekookt, kan ook gebruikt worden om uw zaailingen te ontvangen. Het is een zeer goede drager, rijk aan voedingsstoffen. Spoel elke halve schaal af, boor een klein uitlekgat in de bodem, alsof je het ei wilt inslikken. Vul de schelp met aarde en plaats 1 of 2 zaden om te ontkiemen. Zodra de plant klaar is om in de tuin te worden getransplanteerd, plaatst u de schelp in zijn geheel of verpletterd in de grond. Wacht een paar maanden. Oogst.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

belinda

belinda

Belinda is de communicatiecoördinator van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *