Groenten op de grill

Zomerse temperaturen vragen om barbecue-avonden. Meer woorden hoeven we er eigenlijk niet aan vuil maken. Je hoort de witte pensen, ribben en entrecotes al sissen. En de groenten? Die blijven (letterlijk) wat in de kou staan. Zonde! Probeer dit jaar eens iets anders dan de klassieke aardappel- of pastasalade en leg groenten op de grill. Want ook op barbecuefeestjes stelen verse groenten van bij ons de show!

Gegrilde maïskolf

Foto: Unsplash

We horen het je al denken: no way dat ik een chipolata inruil voor geroosterde maïs. Maar dit recept is te lekker en te gemakkelijk om niet te proberen. Beloofd!

Hoe?

Leg de maiskolven 10 minuten op de grill, terwijl je ze af en toe omdraait. Bestrijk ze op het einde rijkelijk met boter en een snufje zout.

Italiaanse aardappel in de schil

Foto: delish – Parker Feierback

Iets meer werk dan een gewone aardappel in de schil, maar dan heb je ook wat. Heerlijke gesmolten kaas doet het altijd goed. Dit is ook gegarandeerd een hit bij de kleinsten!

Hoe?

Snij 4 grote aardappelen in blokjes en kruid ze met peper, zout, oregano en lookpoeder. Leg de gekruide aardappelblokjes in 4 grote stukken folie. Vouw de pakketjes volledig dicht. Gril de aardappelen in 15 minuten gaar. Vouw de pakketjes open, leg er blokjes mozarella en parmezaanse kaas over en laat nog 3 minuten verder garen. Eventueel nog afkruiden met wat oregano en paprikapoeder.

Gegrilde sla (echt?)

Jep, echt. Opnieuw is eenvoud de sleutel in dit recept. Wie houdt van knapperig, krokant en tegelijk sappig zal ongetwijfeld fan zijn.

Hoe?

Snijd een grote krop Romeinse sla in 2 gelijke delen en bestrijk met olijfolie. Leg elke helft 2 à 3 minuten aan elke kant op de grill. Kruid de knapperige sla met peper en zout en dresseer met je favoriete vinaigrette of saus.

Bloemkoolsteak

Foto: delish – Parker Feierbach

Wie goed bekend is met de vegetarische keuken, weet dat bloemkool heel veelzijdig is. Snijd de kool in plakken en maak er deze verrassende bloemkoolsteaks van.

Hoe?

Verwijder de groene bladeren, maar laat het hart van de bloemkool intact. Snijd de groente in plakken van 1 tot 1,5 cm. Meng olijfolie met zout, peper, oregano, paprika- en lookpoeder. Bestrijk de steaks aan beide kanten met dit mengsel. Tijd om te grillen! Elke steak heeft ongeveer 8 minuten aan elke kant nodig. Beleg de steaks met kaas, extra kruiden of hummus. Jouw feestje!

Groene boontjes met oosterse twist

Foto: delish

Met groene boontjes op de grill kom je sowieso al verrassend uit de hoek. Maak nog extra indruk door ze een oosterse twist te geven!

Hoe?

Meng 3 delen olijfolie met 2 delen sojasaus. Voeg er een theelepel honing, knoflookpoeder naar smaak en eventueel wat chilipoeder aan toe. Leg een stuk aluminiumfolie over het rooster voor je de boontjes erop legt. Zo vallen ze niet tussen de kolen. Na een 10-tal minuutjes zijn ze helemaal gaar!

Of je nu wel of geen vegetariër bent: bovenstaande recepten vallen bij iedereen in de smaak. Welke groenten leg jij op de grill? Laat het ons weten!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *