Kleurrijke herfstsalade met pompoen, biet, wortel en peterseliedressing

Een heerlijk herfstig receptje met producten van de Buurderij door Belgische foodblogster @macaron_manon.

“Als kind ben ik grootgebracht in de moestuin van ons bompa. In de aarde ploeteren, stiekem de frambozenstruik gaan leegplukken of de wortels uittrekken. Ik vond dat heerlijk! Voor onze eitjes, melk en room reden wij naar de boer wat verderop. Geweldig toch?! Vandaag lukt het me niet om telkens zo op pad te gaan maar onlangs ontdekte ik het intiatief van Boeren en Buren. Hiervoor komen de boeren elke week samen op een afgesproken ‘buurderij’ in je buurt. Je bestelt op voorhand en haalt dan alles af of laat het thuis leveren. Super handig én lekker lokaal!”

Heerlijke herfst

vorige week ging ik langs voor een heerlijk pakketje herfstgroenten: een butternutpompoen, een rode biet (wat een kanjer!), gekleurde wortelen,… oh en ik kocht ook appelen, appelsap, peterselie,… Al die kleuren gaven mij inspiratie voor een heerlijke herfstsalade. Ik roosterde de groenten in de oven en werkte ze af met wat spinazie, walnoten en een peterseliesausje. Echt super eenvoudig, kleurrijk én lekker. Ideaal als lunchgerechtje, warm of koud, bijgerecht of licht avondmaal.

Receptje: kleurrijke herfstsalade met pompoen, biet, wortel en peterseliedressing

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 butternutpompoen
  • 1 grote rode biet of 2 kleintjes
  • 3 gekleurde wortelen
  • 3 appelen
  • 100 g verse spinazie
  • handvol bladpeterselie + wat extra voor de afwerking
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 3 el water
  • handvol walnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Snijd de butternut (verwijder de pitten), de wortelen en de rode biet in stukjes en schik ze op een bakplaat met bakpapier. Ik leg de rode biet apart op de ovenschaal zodat niet alle groenten mee rood kleuren.
  3. Bedruppel de gesneden groenten met olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Rooster ze zo’n 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de appelen in blokjes (verwijder het klokhuis) en leg ze bij op de bakplaat. Rooster nog zo’n 8 minuten in de oven.
  5. Mix intussen de bladpeterselie met de yoghurt en het water tot een mooie frisgroene dressing. Kruid met peper en zout.
  6. Hak nog wat bladpeterselie fijn en hak de walnoten fijn.
  7. Doe wat spinazieblaadjes op de borden, lepel er de geroosterde groenten en appelen bij. Werk af met de peterseliedressing, de fijngehakte walnoten en nog wat bladpeterselie.

Tip: heb je nog wat groenterestjes over? Stoof ze even aan in de pan. Klop enkele eitjes los en meng ze met wat fijngesnipperde bladpeterselie. Kruid met peper en zout. Giet het eimengsel over de gestoofde groenten en zet er een deksel op. Laat stollen tot het ei volledig gaar is en leg de groentetortilla dan op een bord. Lekker als lunch!

Dit recept is in samenwerking met foodblogster @macaron_manon binnen de campagne #goedetengoeddoen.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *