Paasbrunch Wentelteefjes

Recht uit mijn kindertijd

Pasen is voor mij zo’n nostalgisch moment! Het doet me steeds weer wegdromen naar vroeger toen ik nog, ongegeneerd, op Paaszondag lekker lui in de zetel kon blijven liggen. Toen de geur van chocomelk me deed honger krijgen en ik telkens weer nieuwsgierig uitkeek naar wat er op tafel verscheen. Was het deze keer een dikke snede brood met chocopasta? Een carré confituurke? Een chocoladebroodje? Of wentelteefjes?

Brood sneden we toen nog zelf en ik koos steevast voor een dikke getoaste boterham. Want zo heerlijk krokant langs buiten en lekker mals aan de binnenkant, mmm. Geef toe. Moeilijk te weerstaan, toch ?

Voor Pasen dit jaar, ga ik ook mijn gezinnetje verwennen met wentelteefjes rijk aan nostalgie en boordevol smaak. En aangezien we brunchen, tover ik meteen een hartige versie op tafel.  

Hartige wentelteefjes

Wat heb je nodig ?

Voor 4 personen

  • 8 dikke sneden kramiek
  • 75 à100 ml melk (afhankelijk van de dikte van je snede brood)
  • 1 à 2 eieren (afhankelijk van de dikte van je snede brood)
  • 1 koffielepel kaneel
  • verse geitenkaas
  • krulandijvie
  • 1 appel
  • verse tijm
  • boter

Werkwijze

Snij dikke sneden kramiek en snij die nogmaals doormidden. Meng de melk, de eieren en het kaneel en dompel de sneden brood onder in de mengeling. Doe wat boter in een pan en bak het brood lekker krokant.

Snij de appel in stukjes en bak die krokant in dezelfde pan als de wentelteefjes. Zo krijgen de appelstukjes een lichte en subtiele kaneelsmaak. Voeg er nog wat verse tijm aan toe.

Neem een mooi bord. Het is tenslotte Pasen ☺ en leg er enkele wentelteefjes op (liefst nog lauw-warm). Beleg je wentelteefje met wat krulandijvie, geitenkaas en enkele warme appelstukjes. Bestrooi met nog wat extra tijm en smullen maar.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

evelyne

Evelyne is een foodie in hart en nieren met een passie voor eerlijk en lokaal, voor ambacht en homemade. Zij ontwikkelt recepten voor mensen met voedingsintoleranties en allergieën.Je kan haar recepten volgen op haar Facebook en Instagram account; @foodandme.be. Ben je eerder fan van haar professioneel werk als communicatie specialist of fotograaf, dan volg je haar op haar website www.foodandme.be of haar Linkedin pagina. http://www.foodandme.be

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *