Snelle en gezonde hap: zoete pannenkoeken met appel en kaneel

Ter ere van wereld pannenkoekendag vandaag maken we zoete pannenkoeken met appel en kaneel! Wist je trouwens dat deze speciale dag oorspronkelijk uit Nederland komt, waar het in 2007 is opgericht? Op deze dag is het de bedoeling dat kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Doe jij mee?

 

Pannenkoeken met appel en kaneel

Alle ingrediënten vind je terug bij je lokale Buurderij!

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 400 gram bloem
  • 900 ml. melk
  • boter om te bakken
  • snufje zout

 

Bereiding:

Doe alle bloem in een grote kom en breng op smaak met een beetje zout. Giet hier vervolgens 1/2 van de melk bij. Roer goed door elkaar met een handmixer of garde totdat er geen klonters meer over zijn. Breek de eieren en meng deze door het beslag. Voeg ten slotte de andere helft van de melk toe een roer goed tot je beslag een geheel is.

Zet je pan op het vuur en laat deze enkele minuutjes op voorhand opwarmen. De eerste pannenkoek mislukt namelijk vaak doordat je pan nog niet warm genoeg was! Snijd terwijl de appels in heel dunne schijfjes.

Laat vervolgens de boter goed smelten en giet wat van het beslag erin. Verdeel het gelijkmatig over de pan. Voeg enkele plakjes appel toe aan het beslag en eventueel ook wat kaneel of rozijnen. Giet over de appels ook een laagje beslag om te voorkomen dat ze eruit vallen bij het draaien van de pannenkoek.

Bak de pannenkoek goudbruin en draai hem om. Serveer met wat suiker, kaneel of rozijnen!

Extra tip: Serveer je de pannenkoeken liefst in een keer? Leg je pannenkoeken na het bakken op een groot bord en zet dit op een pot heet water. Dek ze vervolgens ze af met een tweede bord, zo blijven ze lekker warm, geniet ervan!

 

Pannenkoek appel

 

Zin in meer? Lees dan zeker ook eens het recept voor hartige regenboogmuffins met snijbiet en geitenkaas!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *