Ben je ook terug helemaal klaar om heerlijke herfstmaaltijden voor te schotelen? Wie herfst zegt, zegt pompoen. Deze zijn er in overvloed bij de Belgische boeren en vast en zeker ook te vinden op jouw lokale Buurderij. We maken een simpele, doch speciale quiche met pompoen, paddenstoelen en kaas.
Ingrediënten voor 4 tot 6 quiche-liefhebbers (in vorm van 25 x 5 cm)
- 2 klontjes boter
- 2 sjalotten
- 200 g champignons
- 300/350 g gestoomde pompoen (kies zelf je soort en kleur)
- Komijn
- 250 g kruimeldeeg (tip: maak deze zelf)
- 35 cl amandel- of rijstmelk
- 2 eieren en een dooier
- 2 bosjes bieslook
- 1 stukje (comté)kaas
- zout en peper
1- De paddestoelen
Begin met je pompoen te stomen of in de oven te garen tot deze zacht is (zo’n 40 minuutjes). Bak in een koekenpan de sjalotjes zachtjes aan en voeg dan de gesneden champignons toe. Laat alles uitkoken, neem van het vuur en mix fijn. Mix vervolgens ook de pompoen. Voeg de komijn, gesmolten boter, zout en peper toe.
2- En mengen maar
Bedek de vorm met kruimeldeeg. Meng in een kom de amandelmelk met de eieren, de fijngehakte bieslook, de champignonpuree, zout en peper.
3- Hier gaan we
Giet het champignonmengsel in de vorm. Schep met een lepel hier en daar bergjes pompoenpuree op. Bestrooi met fijngeraspte kaas en bak gedurende 35/40 minuten op 170° C.
Laat het smaken!
Comments