batchcooking op het menu: 4 besparende recepten

Energieprijzen stijgen en voedsel wordt (zeker in de supermarkten) duurder. Daarom vertellen we je graag over batchcooking, of de kunst om alle maaltijden voor een hele week in een keer klaar te maken. Je bespaart tijd en geld en energie, het is zerowaste en je kan makkelijk gezond en volgens het seizoen eten. Al zin gekregen in onze lokale recepten?

Op het menu:

  • Vegetarische hachis parmentier
  • Wortelcake met feta en hazelnoten
  • Vegetarische lasagnes
  • Linzensalade met feta en kikkererwten

Nodig (voor 4 personen):

  • 400 g aardappelen
  • Een kleine bos wortelen
  • 200 g champignons
  • Een salade (optioneel)
  • Aromatische kruiden naar keuze
  • Knoflook, uien en sjalotten
  • 240 g groene linzen
  • 200 g Comté kaas
  • 1 yoghurt
  • 1 geitenkaas of een kleine kaas naar keuze
  • 300 g feta
  • Melk en boter
  • 4 eieren
  • Een paar vellen lasagne
  • 1 potje zelfgemaakte tomatensaus
  • 1 pot zelfgemaakte ratatouille
  • 250 g bloem
  • 100 g hele hazelnoten
  • 10 g bakpoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Zondag, mouwen opstropen

  • Schil de wortelen, uien, sjalotten en knoflook. Hak ze fijn.
  • Snijd de feta in blokjes en rasp de comté. Zet opzij.
  • Snijd de champignons. Bak ze in een beetje olijfolie.
  • Schil de aardappelen en kook ze tot puree.

Linzensalade:

  • Fruit in een pan de ui en de sjalot in olijfolie.
  • Doe de gewassen groene linzen, gehakte wortelen en aromatische kruiden in de pan met 3 keer hun volume aan water.
  • Zet de linzen opzij als ze gaar zijn.

Vegetarische hachis parmentier:

  • Stamp de aardappelen met boter en melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een deel van de linzen en wortels op de bodem van de schaal en bedek met de puree.
  • Bestrooi met Comté-kaas en de zaden van uw keuze en bak ze ongeveer 30 minuten op 180°C (gasstand 6).

Wortel en feta taart:

  • Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de eieren toe en meng tot een dikke en homogene pasta. Voeg de yoghurt, olie en zout toe voor het mengen.
  • Voeg de wortels, feta, hazelnoten en peper toe en meng.
  • Verwarm jouw oven voor op 180°C (gasstand 6). Beboter en bestrooi een taartvorm. Giet het beslag in het blik. Bak 35 tot 45 minuten.

Vegetarische lasagne:

  • Leg een vel lasagne op de bodem van een schaal. Bedek met een beetje tomatensaus, ratatouille, champignons en een beetje kaas.
  • Herhaal deze handeling meerdere malen en eindig met de tomatensaus en de resterende kaas.
  • Bak ongeveer 40 minuten op 180 °C.

Hoe ziet jouw week er uit?

Maandag: vegetarische hachis parmentier

  • Je hoeft het alleen maar op te warmen!

Dinsdag: Vegetarische lasagne

  • Opvallend eenvoudig… opwarmen en een kleine salade toevoegen.

Woensdag: Linzen en feta salade

  • Je hoeft alleen maar wat feta toe te voegen.

Donderdag: wortel, feta en hazelnoottaart

  • Warm of koud, smaakt perfect met een kleine salade.

Vind jouw ingrediënten bij een Buurderij in de buurt.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *