De lokale asperges hebben opnieuw hun weg gevonden naar op ons bord. Nog tot eind juni kan je deze malse stengels bestellen in onze Buurderijen. Vandaag op het menu: een kleurrijke aardappelsalade met bijpassende groene asperges. Terwijl de licht gekarameliseerde asperges een heel bijzondere toets toevoegen, geven de radijsjes pit aan de salade. We werken af met een eenvoudige vinaigrette. In een handomdraai een heerlijk lentefeest op jouw tafel!
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kg aardappelen
- 1 bussel asperges
- ½ bos radijsjes
- 1 appel
- een (kleine) ui
- verse peterselie
- 6 eetlepels plantaardige olie
- 4 eetlepels appelciderazijn
- 1,5 theelepel mosterd
- peper, zout
- een snufje suiker of honing
Hoe maak je het:
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en snijd ze in plakjes.
- Hak de radijsjes en de ui fijn. Was de asperges, verwijder de houtachtige uiteinden en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
- Bak vervolgens de aspergestukjes en de uien een paar minuten in een pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte een beetje suiker of honing toe om de asperges lichtjes te karamelliseren.
- Meng voor de dressing de olie, ciderazijn, mosterd, zout en peper. Hak de peterselie grof en voeg toe.
- Meng de gehakte groenten en voeg de dressing toe. Voeg tenslotte de asperges toe aan de salade.
- Het geheel smaakt het best als het een beetje doorbakken is.
Smakelijk!
Comments