Smaak het seizoen: zoete aardappelstoemp met broccoli

Sommige stamppotten zijn lekkerder in de lente. Met dit weer delen we je graag een simpele stoemp met broccoli en seizoensgroenten.

Er gaat niets boven een goede, zelfgemaakte aardappelpuree. Voeg voor de verandering eens wat zoete aardappel toe, je zal aangenaam verrast zijn! Kook volgens het seizoen en voeg ook wat broccoli toe. Zo maak je de zoete aardappelstamppot met broccoli:

 

Ingrediënten:

  • 3 of 4 mooie aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 goede stronk broccoli
  • 2 of 3 klontjes boter
  • 2 of 3 eetlepels verse room
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze voor de zoete aardappelpuree:

1. Kook de aardappelen en de zoete aardappel met de schil er nog aan.

2. Snijd intussen de roosjes en de stronk van de broccoli in even grote stukken.

3.  Dompel de broccoli in een grote pan met gezouten water en zorg dat de broccoli ongeveer driekwart onderstaat. Breng het water aan de kook.

4. Is de broccoli beetgaar? Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat uitlekken.

5. Schil de gekookte aardappelen en stamp ze fijn met een pureestamper.

6. Voeg tot slot de boter, room en broccoli partjes toe en kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout.

7. Meng alles goed door elkaar en je zoete aardappelpuree met broccoli is klaar!

 

Serveer met lam, een visje, een eitje of een alternatief van jouw keuze!

 

Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is?

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *