Overheerlijke asperges met mousselinesaus en hazelnoten

We hebben er lang op gewacht maar nu steken ze eindelijk terug hun neus boven de aarde uit en kondigen ze de échte lente aan. Geniet ervan, want de asperges blijven niet lang meer. 

Imponeer je gasten met dit makkelijke en overheerlijke voorgerecht.

 

Ingrediënten:

  • 1 mooie bos asperges
  • 10 cl koolzaadolie van de eerste persing
  • 1 ei
  • Koriander
  • 1 handvol hazelnoten
  • Sterke mosterd
  • Zout en peper

 

Asperge recept

 

Bereidingswijze:

    • Schil de asperges met een dunschiller. Breek vervolgens de houterige onderkant af zodat alleen het malse deel van de stengel overblijft.

 

    • Dompel ze 5 minuten in een pan met kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en spoel ze met koud water. Laat ze drogen op een doek.

 

    • Scheid het eiwit van het eigeel en meng de dooier met de mosterd, zout en peper.

 

    • Klop het mengsel op met een elektrische mixer en giet er terwijl een dun straaltje olie bij.

 

    • Klop vervolgens ook het eiwit stijf en roer het voorzichtig door de mayonaise. Zorg dat het luchtig blijft.

 

    • Plet de hazelnoten met de achterkant van een lepel of de zijkant van een groot mes. Rooster ze tot slot een paar minuten in een droge pan totdat ze heerlijk ruiken en goudbruin kleuren.

 

Serveer de asperges met de mousselinesaus en bestrooi met hazelnoten en koriander. Smakelijk!

 

Meer lezen over asperges:

Ben jij ook zo zot van asperges? Lees meer over deze unieke groente: De asperge, sierlijk van kop tot stengel.

Wist je dat je asperges ook in een taart kan verwerken? Ideaal als snack tijdens een picknick!

 

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *