Spruitjes met gerookt spek en honing

Om een of andere duistere reden gaan kool, honing en rokerige smaken heel goed samen. Laat de experten maar discussiëren over het waarom, wij genieten er vooral van!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 plakjes (organisch) gerookt spek, best niet te dun
  • 3 handenvol spruitjes van de lokale boer
  • Verse tijm, indien mogelijk uit de tuin
  • 3 flinke eetlepels (lokale) honing
  • 4 el. sojasaus
  • Zout en peper

1. Verwijder het eerste blad van de spruitjes en snij deze doormidden. Dompel ze een minuut in een pan met kokend water, daarna in een kom met koud water en laat uitlekken.

2. Bak in een grote koekenpan de in grote blokjes gesneden gerookt spek zachtjes bruin. Voeg dan de kooltjes, tijm, zout en peper toe. Blijf ze zachtjes bruin bakken. Voeg dan de honing toe. Ruik je de heerlijk Vlaamse gezelligheid al? Tip: het is heerlijk om er nu ook sesamzaadjes toe te voegen (oeps, die staan niet in de ingrediëntenlijst).

3. Roer de spruitjes goed door elkaar. Wanneer de honing karamelliseert en een mooie gouden kleur krijgt, giet je de sojasaus erbij. Haal van het vuur, roer goed, en breng aan tafel, in de pan.

Bedien iedereen van een royale portie spruitjes en serveer bijvoorbeeld met Belgische aardappelen. Uiteraard kan je dit nog combineren met tal van andere groentjes en vlees. Neem een kijkje wat jouw Buurderij allemaal in de aanbieding heeft.

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *