Op vakantie bij de Boer

Nog geen vakantieplannen en je wilt niet te ver weg? Waarom kies je niet voor een originele vakantie in eigen land? Veel boeren verwelkomen bezoekers op hun akkers. Hun aanbod? Accommodatie of Wwoofing ver weg van de drukte van de grote steden.

Het platteland om je batterijen op te laden 

Ver weg van de drukte, de vervuiling en het lawaai, biedt het platteland ons grote open ruimten, frisse lucht, rust, en dat hebben we nodig! Tijd doorbrengen op het platteland is een gelegenheid om te ontspannen en de natuur te bewonderen. Het gaat om het ontdekken van nieuwe landschappen, het spotten van dieren, maar ook het ontmoeten van Boeren. We garanderen je, deze vakantie wordt letterlijk en figuurlijk een hele verademing!

Je hebt waarschijnlijk familie die op het platteland woont en waar je gemakkelijk naartoe kunt gaan. Maar waarom zou je je niet een paar dagen of weken op een nieuwe plek vestigen en zelfs het werk van een Producent leren?

Op vakantie of voor het werk

Dit klinkt misschien verrassend, maar veel producenten bieden hosting aan in hun domein. Een cottage, een gastenkamer of zelfs Wwoofing, of je nu met je gezin of alleen bent, alles is mogelijk. In België zijn er vele voorbeelden van boerderijen die bezoekers verwelkomen maar wij lichten er twee uit. Gewoon overnachten? We nemen jullie mee naar de boerderij van Le Planois. Om voor een producent te werken, biedt de ferme du Buisson een Wwoofing-programma aan.

Een vakantie op de Ferme du Planois

De Ferme du Planois is een boerderij waarvan de hoofdactiviteit het fokken van geiten en schapen is. Daarmee produceren ze kaas. Gelegen in Hennuyères vlakbij het Bois de la Houssière, bestaat de boerderij uit een gîte voor 14 personen. De familie Lecoq, die deze boerderij sinds 1996 uitbaat, biedt tal van activiteiten aan om jong en oud te vermaken: dieren, golfen, ritjes met de ezels… Je kunt een paar dagen doorbrengen tussen konijnen, vogels, schapen, varkens, runderen en het beroep van de familie ontdekken. Het respecteert de regels van de traditionele productie en zet zich in voor het milieu. Diverse activiteiten brengen je gegarandeerd terug naar je kindertijd en helpen je zo ontspannen tijdens je verblijf op het platteland.

Wwoofing op de boerderij van Le Buisson

Heb je ooit gehoord van Wwoofing? Het is een soort van stage die je in staat stelt om het beroep van biologische Boeren te ontdekken. Daarnaast leer je ook het belang van voedsel en “duurzame leefomstandigheden” inzien. Concreet betekent dit dat de Wwoofers (vrijwilligers) “leren over biologische vaardigheden en levensstijlen”, door de Whosts (producenten) te helpen bij hun activiteiten. In ruil krijgen de vrijwilligers worden huisvesting en eten (verser dan vers wordt het niet). Woofen kan je over heel de wereld doen maar ook onze eigen Boeren bieden deze unieke leerervaring.

La ferme du Buisson is een van de Belgische boerderijen die aan Wwooffing doet. Gelegen in het heuvelachtige Zuiden van ons land, verbouwt deze boerderij vele groentesoorten op een ecologische manier en met respect voor de natuurlijke hulpbronnen. Het biedt verschillende teeltactiviteiten aan: zaaien, wieden, oogsten, champignonteelt, beheer van de boomgaarden…. Maar het is ook mogelijk om verkoopactiviteiten te doen: het voorbereiden van bestellingen, het ontvangen van klanten, enz. 

Dus waarom laat je je niet verleiden?

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *