Een onvergetelijke paaspicknick organiseren voor jong en oud: zo doe je dat

Ah, bijna Pasen. Tijd om voorbereidingen te treffen en paaseitjes in te slaan voor de grote -of minder grote- zoektocht. Waarom organiseer je dit jaar niet eens een knusse paaspicknick? Wij duimen alvast voor goed weer! Plezier en lekker eten gegarandeerd met deze tips en receptjes.

Herinner jij je nog de paaseierenzoektocht als kind? Het niet kunnen slapen de avond ervoor, maar ’s ochtends toch vroeg en uitbundig wakker worden? Maak ook dit jaar Pasen onvergetelijk voor de jongsten én minderjongsten onder ons met deze tips voor een kleine en gezellige paaspicknick.

 

Kies voor lokale hapjes en aperitief

 

pasen

 

Ook met Pasen kan je makkelijk kiezen voor lokaal geproduceerde producten. Leg enkele dekentjes uit op het gras en nestel je gezellig neer met een lekker aperitief. Geen inspiratie? Probeer deze lekkere rosé wijn van Buurderij Leuven, of deze frisse witte wijn van Wijngaard Berghoven. Daarnaast kan je bij jouw Buurderij ook altijd terecht voor hapjes, en zelfs paaseitjes! Wat dacht je van dit overheerlijke assortiment aperitief kaasballetjes? Of deze grote kaasschotel? Neem deze week dus zeker een kijkje bij je Buurderij en bestel op tijd!

 

Voorzie enkele leuke activiteiten

1. Koekjes bakken en versieren

 

Pasen
Haal dit jaar het kind in jezelf naar boven en laat je verbeelding de vrije loop tijdens het versieren van koekjes! Voor de koekjes heb je ook niet veel nodig, enkel bloem, suiker, eieren en boter. Ook het glazuur is zo gemaakt: meng wat poedersuiker met eiwit en water en voila! Dit zijn ingrediënten die trouwens allemaal bij je Buurderij te vinden zijn.

Bij Buurderij Bovy in Heusden-Zolder kan je ook al versierde paaskoekjes kopen. Daarnaast verkopen ze ook appeltaart in de vorm van paasklokken en een groot paaspakket. Mmmmm, wij zijn alvast fan!

 

2. Eieren tot leven brengen met grappige gezichtjes

 

Pasen
Een activiteit die de kinderen top gaan vinden! Koop enkele eieren bij je lokale Buurderij en ze zijn er gegarandeerd eventjes mee bezig. Je kan gezichtjes tekenen met stift, of de eieren versieren met onder andere ijzerdraad, vilt, mos, touw enzovoort. Online vind je heel wat inspiratie terug. In de plaats van verf kan je ook kiezen voor 100% natuurlijke verf gemaakt van groenten.

Hier vertellen we je stap per stap hoe je dit kan aanpakken.

 

Maak een frisse salade met lokale seizoensgroenten

Niets leukers als met het mooie weer te genieten van iets fris. Deze lekkere witloofsalade met appel en ei is gemaakt van lokale seizoensgroenten die je in je Buurderij terugvindt.

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 4 witloof stronken
 • 4 eieren
 • verse selder
 • 2 appels
 • peper
 • 4 el (zelfgemaakte) mayonaise
 • 2 el mosterd

Bereidingswijze:

1. Zet een pot water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg er de eieren aan toe en zorg dat ze helemaal onder water staan. Kook ze hard gedurende zo’n 8 minuten.

Witloof

2. Snij ondertussen de onderkant van de stronken witloof af en snij ze in twee. Vervolgens snij je ze nog eens in smalle reepjes.

3. Pel de gekookte eieren en snij ze in schijfjes.

selder

4. Snij de selder fijn.

5. Snij de appel in deeltjes van 1 cm.

6. Voor de dressing: Voeg enkele eetlepels mosterd samen met de mayonaise.

7. Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom een voeg er als laatste de dressing aan toe. Kruid naar smaak met peper.

 

Hou je het liever wat zoeter? Dan raden we onze paaswentelteefjes aan, ook perfect mee te nemen op je picknick. Nog op zoek naar een lekker dessertje? Wat dacht je van deze zoete pannenkoeken met appel? Ook bij onze Buurderijen vind je verschillende overheerlijke dessertjes terug!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

 1. Hallo ik wil er graag meer over weten. Ziet er allemaal super lekker en gezond. Bij mij moeten een paar kilootjes eraf ?
  Mvg
  Suzanne

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *