Boeren & Buren uitgetest door Maison Slash : “Al je eten lokaal kopen én toch geen tijd verliezen. Kandawel?”

Slashparent Yeter testte Boeren & Buren uit, haar ervaringen kunnen we lezen in het online magazine Maison Slash voor rock’n ‘roll moeders en vaders. 

Eet meer lokaal! Ga voor de korte keten! Jaja! Helemaal zen je eigen wortels uit de grond gaan trekken bij het lokale plukveld klinkt geweldig. Helaas is het nog zo verleidelijk om blindelings met één omhaal je boodschappen bij de supermarkt op te pikken. De tijd ontbreekt ons om vier verschillende boeren af te rijden voor groenten, brood, kaas en vlees. Daar wilt het online platform Boeren & Buren iets aan doen! Via een lokale Buurderij verkopen lokale producenten hun verse goederen aan jou op één centraal punt in je buurt. Hoe dat precies in zijn werk gaat én of dat wel handig, snel en plezant is? We lieten het vakkundig uitzoeken door slashparent Yeter! Lees zeker verder om alles te ontdekken over dit initiatief!

’ t Moet vooruit gaan!

Yeter is niet alleen de drukbezette mama van Aslan (9) en Selin (5), maar ook de partner van Johan. Voor haar moet boodschappen doen vooruitgaan! Yeter: “Klopt helemaal! Ik spendeer over het algemeen weinig tijd aan het bedenken van weekmenu’s. Ik loop een paar keer per week vliegensvlug in en uit de supermarkt. Toch ben ik in mijn hoofd wel idealistischer. Ik vind het belangrijk dat lokale producenten een juiste prijs krijgen voor hun goederen. Dankzij Boeren & Buren shop je rechtstreeks bij hen. Op het kassaticket wordt ook vermeld hoeveel zij er echt aan verdiend hebben. Dat is voor mij een belangrijke motivatie. Door deze ervaring heb ik echter nog veel meer voordelen ontdekt aan dit initiatief.”

Groentekracht!

Kei goed! Vertel! Yeter: “Het is ook gewoon echt niet moeilijk. Eerst selecteer je een Buurderij in je buurt en bestel je je producten online. Dat kan per kilo, halve kilo of zelfs per stuk. De keuze aan lokale producenten is echt indrukwekkend! Ik koos o.a. voor vlees van ’t Silsomhof, brood van Bakkerij Hans en groentjes, fruit en appelsap van Groentekracht in Veltem. Ik ging voor zo lokaal mogelijk! Op het afgesproken moment ben ik met mijn kindjes afgezakt naar Hal 5 in Leuven om mijn bestelling op te halen. Er zijn al meer dan honderd van die Buurderijen in Vlaanderen. Verrassend was dat die producenten elk met hun standje ook stonden aan de Buurderij en ik mijn verschillende pakketjes bij elk van hun moest afhalen. Het zit dus niet allemaal in één grote doos ofzo. Ik kon zelfs met hen een babbeltje maken. Dat rechtstreeks contact vind ik een meerwaarde. Aslan vond het ook heel leuk om samen ons lijstje af te werken. Geen gejengel ook, want alles was op voorhand al gekozen. Haha!”

Massa’s besteld voor 100 euro!

Handig! Wat vond je van de kwaliteit en de prijzen van de producten? Yeter: “De kwaliteit was top! Mijn man en ik vonden allebei dat het vlees van ’t Silsomhof opmerkelijk beter is dan wat we in de supermarkt kopen. Het brood en de koekjes waren ambachtelijk gemaakt. Dat proefde je. Ook interessant was dat je bij de tomaten kon kiezen voor “tweede keus tomaten” aan een lagere prijs. Voor mij moet een groente of een stuk fruit niet dé perfecte vorm hebben. Prima dus! Ik heb in totaal voor 100 euro producten gekocht en kreeg daar veel voor. Zo kocht ik ook nog gember om thee van te maken. Straks maak ik courgettesoep! Ik heb nog vis liggen en met het vlees maakten we al hamburgers. Daarnaast heb ik nog massa’s fruit, zoals aardbeien, aalbessen en pruimen ingeslagen. De aardbeien kostten bijvoorbeeld ook niet meer dan in de supermarkt. Je scheurt er dus niet je broek aan.”

Yeter weet nu beter!

Het klinkt alsof je helemaal verkocht bent, Yeter! Is dat zo? Yeter: “Ik wil benadrukken dat ik Boeren & Buren echt een fan-tas-tisch initiatief vind. Wat een ontdekking! Het zit zo goed in elkaar! Ook de hele administratie erachter was super vlot. Zo was de rammenas die ik had besteld toevallig niet voorradig. De volgende dag stond dat geld al terug op mijn rekening! Bovendien hebben al die producten die ik kocht slechts een twintigtal kilometer afgelegd in plaats van de duizenden kilometers van sommige producten uit de supermarkt. Hoe zot is dat eigenlijk! Dit heeft me echt aan het denken gezet over de impact van mijn keuzes. In de toekomst ga ik dit nog doen!”

Boeren & Buren bij jouw in de buurt!

Wauw geweldig! Yeter, je hebt ons eigenlijk ook helemaal overtuigd! Wij gaan NU direct op de website van Boeren & Buren uitzoeken welke Buurderij bij ons in de buurt ligt. Wij willen ook wel zo’n lekkere ambachtelijke boterhammen op ons bord en groenten recht van ’t veld! Zalig! Even vlot shoppen als in de supermarkt, het klimaat mee redden en de lokale boeren steunen. Op sommige plekken wordt er zelfs aan huis geleverd! Waarom hadden wij hier eigenlijk nog niet eerder van gehoord? Snel gaan checken!

Lees het oorspronkelijke artikel hier

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *