De zomer, ik hou ervan. Van de zon en de mooie temperaturen, maar ook van al het lekkers dat Moeder Natuur ons nu te bieden heeft. Mijn kleinfruit-tuin ziet er zo onweerstaanbaar lekker uit. Alles groeit en bloeit en iedere maand is er wel iets anders rijp. Aalbessen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en eind augustus de lekkerste braambessen.
Ik heb zelf een motto voor in mijn tuin, als ik iets plant, laat ik er dan ook ten volle plezier van hebben op mijn bord. Zo kies is niet voor een boom, maar voor een perenboom of walnotenboom, opteer ik niet voor een leistruik, maar voor druivelaars, … Ik vind het geweldig om gans het seizoen lang wel iets te kunnen plukken of telen. Want dan wordt je tuin ook 1 grote ontdekkingstocht waar je iedere dag, vol enthousiasme, kan gaan piepen wat er dan echt rijp is.
Vandaag zag ik deze mooi rood-roze frambozen, morgen heb ik misschien weer wat bosaardbeitjes en volgende week hoop ik op enkele lekkere braambessen. Heerlijk rijp, waarbij ieder bes bijna barst van het sap. Zo onweerstaanbaar zoet. Die verwerk ik dan in mijn ontbijt met lekkere yoghurt en wat speculaaskruimels? Wie weet ☺
Toast met smeuïge geitenkaas, frambozen en noten
Wat heb je nodig ?
Voor 4 boterhammen
- Sneetjes volkoren brood
- 200 Gram geitenkaas
- Enkele frambozen of andere bessen
- Sla (Eikenblad, spinazie, …)
- Verse oregano
- Sesamzaad
- Notenmengeling (pistache, walnoten, pijnboompitten, …)
- Peper en zout
- Honing
- Koolzaadolie
Werkwijze
Rooster je boterham in de oven of in de toaster tot ze lekker knapperig zijn. Maal je noten fijn en laat ze eventjes roosteren in een droge pan met het sesamzaad en de pijnboompitten. Beleg je boterham met knapperige sla en sneetjes geaffineerde geitenkaas. Bestrooi het geheel met de lauwe notenmengeling en werk af versgemalen peper en zout, verse oregano, een vleugje koolzaadolie en wat honing.
Super makkelijk, klaar in een handomdraai, super lekker en het oogt ook nog eens geweldig !
Comments