Ceviche met frambozen

Zin in een origineel en simpel receptje om je gasten deze zomer te verwennen? Bovendien kan je stoefen met je kennis over seizoensgebonden eten, want zowel dorade als frambozen zijn in de zomer op hun beste! De rauwe vis gaat wonderwel samen met de zure framboos, wat citroensap, een paar nieuwe sjalotten, bulgur en muntblaadjes. 

Ingrediënten

• 2 zeebrasemfilets zonder vel en zonder graten
• olijfolie (ca. 4 el)
• 120 g frambozen
• munt
• 2 sjalotten
• 320 g bulgur
• zout en peper
• citroen
 

Zo maak je het

1. Snijd de dorade met een scherp mes in miniblokjes.

2. Rasp de citroenschil fijn en pers het sap eruit.

3. Pel en snipper de sjalotten, plet de frambozen (bewaar er een paar voor de decoratie), meng alles en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet koel weg.
4. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de bulgur gedurende 10 minuten. Giet af en laat afkoelen.

5. Meng de afgekoelde bulgur met de zeebrasem en de frambozen, voeg een paar fijngehakte muntblaadjes en een paar hele frambozen toe en serveer gekoeld.

#smaakhetseizoen

 

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *