Vier tips om water te besparen

Het is warm en overal heersen waarschuwingen dat we spaarzaam met water moeten omgaan: we sproeien ons gazon niet, we wassen onze wagen niet en we vullen ons groot zwembad niet. Hoera opdat we het wat rustiger aan kunnen doen! Maar welke kleine stapjes maken nog een groot verschil?

De gemiddelde Vlaming verbruikt immers zo’n 114 liter water per dag, 61 liter daarvan gaat door de douche, spoelen we door de toilet of gebruiken we om onze kleren te wassen. Hier enkele trucjes om dit tegen te gaan:

  • Gebruik regenwater voor je toilet

Regenwater via de riolering afvoeren is niet meer van deze tijd. Je kan het regenwater hergebruiken om bijvoorbeeld je toilet mee door te spoelen. Ook al valt er nu niet veel regen.

  • Hergebruik je afwaswater

Een volle wasmachine? Ook dat water kan je hergebruiken om de vloer of je fiets schoon te maken of om net zoals hierboven je wc mee te reinigen.

  • Douche niet elke dag

Gelukkig staat het weer er niet naar om een bad te nemen, maar met deze temperaturen nemen we al snel een douche of twee per dag. Het is een mythe dat je je elke dag zou moeten wassen. Ons lichaam functioneert immers beter met wat bacteriën, zeker als je commerciële zeep gebruikt. Gebruik daarom niet alleen natuurlijke zepen en shampoos (heb je al eens droogshampoo geprobeerd?), maar douche gewoon ook wat minder. Je kan je heel gemakkelijk aan de lavabo wassen. Of douche lekker samen, dat kan ook.

  • Maak zelf je ijsblokjes zonder water

Instagramwaardig en je hebt er bovendien geen water voor nodig: maak gewoon “ijsblokjes” van kruiden, groente of fruit om in je drankje te doen! Het geeft het bovendien een lekkere twist!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Over

Wannes

Wannes is de communicatie-en marketingverantwoordelijke van Boeren & Buren.

Comments

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *