Zes duurzame boeken voor de zomer

Wat zijn jouw plannen voor augustus? Relaxen in Tuinerife, luieren aan de Costa del balkon of toch op verkenning in het buitenland? Waar de vakantie je ook naartoe leidt: een boek is altijd een goed idee. Ontdek welke zes duurzame boeken we deze zomer lezen bij Boeren & Buren. Van ontroerend tot praktisch en van komisch tot meeslepend. Zet die ligstoel en het koele drankje alvast klaar!

 

1. Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Meteen het meest allesomvattende werk over de klimaatverandering op de lijst. Jelmer Mommers van de Correspondent legt eerlijk en glashelder uit hoe de vork nu aan de steel zit. Een boek vol zorgwekkende feiten, maar ook vol hoop. Hoe zit het nu echt met broeikasgassen en opwarming? Wat zijn de gevolgen en vooral – wat kunnen wij doen? Want hoe machteloos de media en doemdenkers je ook doen voelen: de toekomst van de aarde ligt nog steeds in onze handen.
 

2. Groene leugens – Kathrin Hartmann

Grijp je in de supermarkt altijd naar producten in de supermarkt met het biolabel of MSC-certificaat? Dat betekent dat je bewust koopt en je ecologische voetafdruk wil verkleinen. Maar wat schuilt er achter die labels? Kathrin Hartmann duikt in de obscure wereld van ‘greenwashing’ en legt uit hoe bedrijven soms valselijk groene beloftes maken. Duurzaamheid als verkooptruc dus. Maar laat de moed niet in je groene schoenen zinken. Hartmann doorprikt de leugens en vertelt hoe ook jij de valkuilen kan herkennen.
 

3. De Verborgen impact – Babette Porcelijn

Je wast je kledij op 30°, neemt vaker het openbaar vervoer en gebruikt alleen nog spaarlampen. Als je eerlijk bent, hoeft duurzaam leven eigenlijk niet zo moeilijk te zijn. Benieuwd hoe het nog beter kan? Dit boek onthult enkele dagelijkse gewoontes die een verborgen negatieve impact hebben op het milieu. Babette Porcelijn wijst je de weg naar duurzamer kopen, wonen, eten en reizen aan de hand van berekeningen, lijstjes en illustraties. Een handige gids!
 

4. De afvalvrije keukencyclus – Katie Elzer-Peters

We deelden eerder onze tips om voedselverspilling te vermijden. Dit boek geeft je nog meer advies voor een duurzame keukencyclus, van aanrecht tot tuin. Leer groente en fruit opnieuw kweken en ontdek hoe je afvalvrij tuiniert. Een geslaagd less-is-more-verhaal: minder verspilling, minder budget en meer vers eten!
 

5. Natuurlijk – Jan Terlouw

Een ode aan deze mooie aarde én een pleidooi om beter voor deze planeet te zorgen. Dat is wat Jan Terlouw in 2018 schreef in het essay ‘Natuurlijk’. In een mum van tijd was het boek uitverkocht. De herdruk is aangevuld met actuele inzichten over het milieu en het kortverhaal ‘Mevrouw de president’. Een uniek werk dat we van harte aanraden!
 

6. Permacultuur in je moestuin – Christopher Shein

Nu we toch met z’n allen wat vaker thuis zijn, is het hoog tijd om die moestuin eens aan te pakken. Of je nu een beginner bent of een goefende tuinier: dit praktische moestuinboek is er voor iedereen. Hoe maak je slimme combinaties van planten die elkaar versterken? Hoe lok je de juiste insecten naar je tuin en hoe breng je de bodem in balans? Leer de natuurlijke processen in je tuin begrijpen en werk hand in hand met de natuur. Breng deze zomer een stukje biodiversiteit naar je eigen tuin of balkon!

 

Heb je een of meerdere van deze boeken gelezen? Wij horen graag wat je ervan denkt! Zelf tips? Laat ons iets weten via de reacties onderaan deze pagina. Veel leesplezier!

Als je onze artikels leuk vindt, laat het ons dan zeker weten op onze Facebook pagina. Ontdek Boeren & Buren hier..

Comments

  1. Leuke tips, bedankt! “Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle” is ook een enorme aanrader!

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *